fbpx
Blog Business Ecommerce Marketing

De ce sa folosesti Facebook Conversions API

Cu siguranta ai auzit pana acum de Facebook Pixel si cu si mai mare siguranta l-ai folosit in campanii pentru a afla de unde vin clientii si ce le place cel mai mult atat ca mod de abordare, cat si ca produse.

Lumea internetului si a businessului este ghidata de date, iar acest lucru nu se va schimba in curand. Ai acces la o gramada de aplicatii in mod gratuit, insa „plata” din spatele acestora sunt de fapt datele tale la care le dai acces dezvoltatorilor aplicatiilor si care mai departe decid ce sa faca cu ele.

Daca pana acum folosirea cookiurilor era ceva la ordinea zilei, timpul acestora incepe sa scada si in curand nu vor mai fi de interes. Odata cu schimbarea adusa de cel mai recent update al iOS, acestea au inceput sa intre in faza de declin.

Facebook Pixel se bazeaza tocmai pe cookies pe care utilizatorii le accepta, iar avand in vedere declinul acestora, si Pixelul intra intr-o perioada de regresie.

Dar Facebook nu sta pe loc si a implementat o metoda de adunare a datelor care se numeste Facebook Conversion API.

Ce este Facebook Conversion API

FCA (Facebook Conversion API) este noua metoda de a lua datele personale direct de pe servere, nu de pe browsere de internet. Acesta este mai eficient decat Facebook Pixel, unde utilizatorii trebuie sa isi dea consimtamantul pentru a le fi prelucrate datele sau au ad blockers cu scopul de a le ramane istoricul de navigare privat.

Modul de lucru al FCA si al Facebook Pixel este destul de similar, insa primul trimite datele direct de la un server la altul. Scopul final al acestuia este ca businessurile sa continue sa livreze reclame pe platforma de socializare si tot ceea ce aceasta detine (universul Meta) chiar si intr-o lume – tot mai apropiata – in care cookies nu vor mai exista. Datele culese insa vor fi cele basic, nu este vorba de o incalcare intruziva a drepturilor pe care utilizatorii le au.

Cum te ajuta FCA pe tine ca business

Avand in vedere ca FCA nu depinde de un consimtamant pe care utilizatorii trebuie sa il dea, datele culese sunt mult mai reliable, avand in vedere ca nu circula prin intermediari, ci de la server la server.

O combinatie intre folosirea FCA si FAcebook Pixel va duce la o granulare a datelor la un nivel macro, care se traduce prin reclame mult mai bine targhetate si care folosesc mult mai bine bugetul care le este alocat.

Cum se foloseste Facebook Conversion API

Exista mai multe modalitati in care sa instalezi FCA pe siteul tau, iar daca nu stii cum sa faci asta, cu siguranta developerul siteului te va ajuta.

Daca folosesti un CMS care are si FCA in featureurile sale, atunci integrarea este una usoara. Daca nu, citeste mai multe in acest link despre cum poti sa harcodezi FCA in serverul tau.

A aduna datele utilizatorilor pentru a le putea livra reclame pe placul lor este un lucru normal si necesar, insa a aduna datele utilizatorilor pentru a le vinde mai departe, nu. Ai grija ce faci cu acestea de indata ce le ai si foloseste-te de ele cu cap!

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net