fbpx

Social media inseamna continut: mai bun sau mai slab, insa atat creatorii de continut, cat si business-urile incearca mereu sa tina cont de trenduri si sa creeze acel tip de content caruia sa ii dea toata lumea share si sa ajunga viral.

Social media inseamna sau ar trebui sa insemne in primul rand engagement. Iar acesta se aduna in jurul continutului care merita sa fie comentat si dat mai departe.

In acest articol iti spunem cum poti sa creezi continut care are potential sa devina viral. Rareori exista o reteta care sa se potriveasca tuturor tipurilor de business, asa ca iti recomandam sa iei aceste idei ca baza de plecare.

Important este sa gasesti punctele forte ale afacerii tale si sa le scoti in evidenta cu ajutorul continutului creat atat pe retelele sociale, cat si pe site si pe blog – toate acestea pot fi share-uite de catre urmaritorii tai si astfel ajung la un numar mai mare de potentiali followers.

Ce este continutul viral

Continutul viral este acela cu care lumea interactioneaza in toate felurile posibile: cu reactii, comentarii sau distribuiri. El poate fi de mai multe feluri: text, audio, video, animatie, infografic, fotografie sau, de cele mai multe ori, o combinatie intre cel putin doua dintre aceste tipuri.

Cum sa creezi continut viral pentru business-ul tau

Toata lumea isi doreste sa devina virala, insa nu toata lumea reuseste acest lucru. Pentru ca tine atat de mult de business si de felul in care comunici, iar asta inseamna ca nu pentru toate brand-urile este la fel de usor sa creeze continut viral. Si, mai mult decat atat, nu toata lumea trebuie sa ajunga sa creeze asemenea content.

Iata cateva idei care sa te duca mai aproape de acest tip de continut. Adapteaza-le business-ului tau si urmareste rezultatele!

Cunoaste-ti audienta

Totul incepe de la audienta care te urmareste deja si care, odata ce va vedea un tip de continut pe care sa-l aprecieze, il va si da mai departe. Ai tot timpul din lume sa testezi ce le place, care sunt momentele in care sa postezi sau sa le trimiti e-mail-ul. Cu ajutorul acestor date vei putea crea acel continut care sa ajunga la mai multi oameni asemeni celor care te urmaresc deja, iar efectul de bulgare de zapada se va forma.

Alege cu atentie vizualurile

O imagine buna atrage atentia inca din primele secunde. Gaseste sau creeaza acea imagine care sa exprime cat mai bine mesajul pe care vrei sa il transmiti, dar care sa si fie in concordanta cu brand-ul tau.

Iar cand zicem vizualuri, nu ne referim doar la fotografii, ci si la infografice, videouri, animatii sau GIFuri.

Emotioneaza

Care sunt mesajele care ajung cel mai repede la oameni? Cele care creeaza o emotie. Intr-o lume plina de negativitate, incearca sa aduci ceva pozitiv si vei vedea ca aceste lucruri au un impact mult mai mare asupra audientei si sunt si mai usor de shareuit.

Pe de alta parte, si ceea ce este exceptional sau are parte de nedreptate poate fi material viral. Urmareste ce se intampla in industria din care business-ul tau face parte sau altele adiacente si spune-ti parerea referitor la subicet intr-un mod in care sa atraga.

Impartaseste rezultate

Incearca sa devii un lider de opinie in industria in care activeaza brand-ul tau si, pe baza unor studii sau interviuri, poti crea un infografic care sa fie de interes pentru lumea larga.

Arata latura personala

Iar cand spunem personala, ne referim la cea umana. Orice business are in spate oameni, care au sentimente si trairi felurite. Arata-le si pe ale tale din cand in cand si astfel audienta se va apropia de tine si, in aceeasi masura, si de business-ul tau.

In acelasi timp, cu siguranta cunosti cel putin un influencer care ar putea sa preia mesajul tau si sa fie inca o parghie de pornire spre a deveni viral.

Ia aminte la ideile de aici si incepe sa faci cercetare despre ce subiecte ar putea fi de interes si sa lucrezi si la aceasta strategie.

Fa lumea sa vorbeasca despre tine si restul lucrurilor vor veni de la sine! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net