fbpx
Blog Business Ecommerce Marketing

8 metode de a-ti imbunatati strategia pe Instagram

Aproape orice business are un profil de Instagram de unde isi doreste sa si vanda, nu doar sa prezinte produsele.

Daca ai engagement mare pe Instagram insa nu si conversii, ai ajuns in locul in care trebuie.

Metode sa cresti vanzarile pe Instagram

Poate pe unele le folosesti deja, insa precis vor fi cateva care te vor surprinde.

1. Optimizeaza biografia

Ceea ce scrii in textul din bio poti sa modifici ori de cate ori doresti sa scoti un produs anume in fata. Limita este de 150 de caractere si trebuie sa te folosesti cat mai bine de acestea.

Cel mai bine este sa scrii detalii despre business-ul tau si sa folosesti si hashtaguri relevante in text. Daca ai scris atat de bine textul incat mai ai cateva caractere de folosit, scrie un call to action si indruma lumea sa ia o actiune pe care o doresti.

Linkul pe care il ai disponibil in bio poate sa trimita spre websiteul tau, insa o idee si mai buna este aceea in care faci un landing page separat in care sa incluzi mai multe linkuri: pentru website, pentru un canal de YouTube, pentru alte retele de socializare etc. Posibilitatile sunt multiple, trebuie doar sa stii cum sa profiti de ele.

2. Construieste increderea

Pentru ca lumea sa cumpere de la tine, trebuie sa aiba incredere in ceea ce oferi. De aceea este important ca acestia sa cunoasca fetele din spatele businessului, sa vada procesul prin care trec produsele si sa fie constienti de plus valoarea pe care acestea o aduc in viata lor.

3. Link in Instagram Stories

De curand Instagram a facut o schimbare majora la stories si lasa pe oricine sa adauge un link la poza sau videoul caruia ii da share, nu doar pe cei care au peste 10000 de followers si posibilitatea de swipe up.

Acest lucru este de mare ajutor chiar si businessurilor mici si la inceput de drum, care nu au apucat sa adune atatia followers incat sa aiba swipe up. Este inca o posibilitate de a genera vanzari, pentru ca lumea poate vedea un produs in story si sa vrea sa-l cumpere, iar un simplu click este mai mult decat la indemana pentru a ajunge la el.

4. Seteaza Instagram shopping

De mare ajutor este sa ai si Instagram shopping. Poti sa faci asta daca iti unesti pagina de Instagram cu cea de Facebook si de acolo legi catalogul de produse cu pagina de Insta. Poti sa il legi pe cel nativ, creat in Facebook sau pe cel de Shopify sau Big Commerce.

Dupa ce Instagram verifica produsele si da acceptul catalogului, poti sa aplici taguri cu acestea in postari si storyuri si asa vizitatorii profilului vor putea ajunge mult mai usor la ele.

5. Call to actions clare

Incearca sa folosesti call to actions clare in postari si stories, insa sa nu exagerezi cu ele si sa le folosesti chiar peste tot. De exemplu, in postarile in care apar produse din catalog este bine sa aplici un call to action cat mai clar, pentru ca lumea sa fie impulsionata sa cumpere produsul respectiv.

6. Instagram Reels

Nu mai este un secret faptul ca Instagram scoate in fata Reels atat in partea de Explore, cat si in newsfeed intre postari.

Tocmai de aceea acestea sunt o buna metoda de a evidentia produse si de a le vinde, mai ales ca poti sa adaugi si un sticker cu un link spre produs in ele.

Diferenta dintre acestea si stories este ca ele nu dispar dupa 24 de ore ci, dimpotriva, raman pe profil pana le stergi, daca iti doresti acest lucru.

7. Remarketing

Construieste audiente pentru a le remarketa in functie de cei care au interactionat cu ceea ce ai postat pana acum. Chiar daca un comment si un like nu inseamna neaparat o conversie, poate insemna ca persoana care a interactionat cu ceea ce ai postat poate fi interesata de produs pe viitor.

Tocmai de aceea, seteaza reclame prin care sa ajungi la ea dupa ceva timp, sa ii mai spui o data cat de important este produsul tau pentru a-i face viata mai usoara si sa o cuceresti.

8. Campanii de generare leaduri

Odata ce incepi sa creezi audiente, nu uita sa le aduci aminte ca existi cu ajutorul reclamelor. Atunci cand creezi una poti sa o setezi sa ruleze doar pe Instagram, nu si pe Facebook si in acest fel vei merge mult mai targhetat.

Poti alege ce informatii sa primesti de la cei care vor interactiona cu reclama ta si ce vei face cu ele dupa ce le ai: poti sa le oferi ceva gratuit de downloadat sau o oferta speciala la achizitie.

Cu ajutorul continutului organic sau platit, si pe Instagram poti vinde daca apelezi la trucuri care sa iti puna produsele in valoare. Profita de aceasta retea de socializare si tot ceea ce iti ofera!

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net