fbpx
Marketing

4 mituri demontate despre e-mail marketing

In articolul de azi vom spulbera 4 mitruri despre e-mail marketing. Zvonurile circula si vor circula mereu, important este insa sa dam atentie statisticilor si datelor reiesite in urma unor studii, nu doar discutiilor care au loc in social media.

E-mail marketing-ul nu si-a pierdut puterea ci, din contra, daca este folosit asa cum trebuie si cu o strategie de lunga durata – insert link de la articolul anterior -, el poate sa aduca un revenue foarte bun afacerii tale.

E-mail marketing-ul nu mai functioneaza ca mai demult

Este adevarat ca inaintea erei social media e-mail marketingul ocupa o mare felie a ceea ce insemna comunicare digitala, insa nu inseamna ca acum nu are in continuare partea sa importanta in marele plan.

In general, e-mail marketing-ul aduce un ROI de 4.300% ori mai mare decat alte funnel-uri.

58% dintre persoane isi deschid prima data mail-ul dimineata si apoi intra pe retelele de socializare sau pe platformele de stiri.

Pe langa toate acestea, acum ai mult mai multe resurse pe care sa le adaugi in e-mail-urile trimise bazei tale de date, fata de informatiile care erau disponibile atunci cand acest tip de comunicare a aparut.

Ce zici? Te fac datele acestea sa regandesti importanta e-mail marketing-ului in strategia ta de comunicare?

Sa trimiti e-mail-uri de business ii enerveaza pe utilizatori

Se presupune ca cei care s-au inscris la newsletter si-au dat acordul sa primeasca e-mail-uri de la tine. Ideea de baza este sa le trimiti informatii care ii intereseaza si sa nu le trimiti foarte des, pentru a nu fi considerat spam.

Ca sa fii sigur ca munca pe care o depui este una buna, fii atent la rata de dezabonare dupa trimiterea unei campanii. Daca aceasta creste dintr-o data, incearca sa depistezi motivele pentru care se intampla asta.

Exista „cel mai bun moment” pentru a trimite newslettere

Da, adevarul este ca acesta exista. Insa nu este general valabil ca marti la ora 8:30 este cel mai bun moment sa trimiti un newsletter. Mitul spune ca orele de program de la 9 la 5 sunt cele mai bune, pentru ca lumea este in fata calculatorului si cu siguranta va vedea e-mail-ul de la tine.

Da, dar alte studii spun ca cele mai multe deschideri le au mail-urile trimise la ora 8:00 dimineata, insa cele mai multe click-uri pe link-urile din mail se dau dupa ora 5:00 dupa amiaza.

Cel mai bine insa este sa studiezi comportamentul celor carora le trimiti e-mail-uri pentru a determina care este cel mai bun moment atat pentru ei, cat si pentru tine. Ideea finala a campaniilor de e-mail marketing este ca tu sa le trimiti informatia de care ei au nevoie, iar ei sa cumpere de la tine. Si astfel toata lumea este incantata.

Ai nevoie de o lista mare de subscriberi

Desigur, a avea o lista cat mai mare de subscribers la newsletter este visul oricarui marketer sau antreprenor. Asta inseamna ca produsele sau serviciile pe care le oferi sunt intr-adevar necesare si calitative.

Insa acest lucru nu este tocmai posibil de indata ce ai dat drumul business-ului sau ce ai lansat site-ul. Nici cumpararea unei baze de date nu este solutia perfecta, mai ales ca nu iti doresti sa ai de-a face cu procese din cauza GDPR.

A avea o baza mica de date este un punct de pornire de la care poti testa ce fel de informatii prind publicului sau care mai putin. Creeaza content care sa fie atractiv si care sa fie dat mai departe si astfel poti ajunge sa aduni o baza de date organica si valoroasa.

Toate cele 4 de mai sus sunt mituri pe care am incercat sa le demontam. Insa adevarul este ca totul sta in testare si in a-ti da seama ce functioneaza cel mai bine pentru business-ul tau. 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net