fbpx
Influencer Marketing

Cum sa transformi un client in influencer al afacerii tale

COVID-19 cel mai cautat cuvant in motoarele de cautare

In ultima perioada, indiferent de continutul pe care il acceezi pe un site national sau international, 1 articol din 10 il are drept subiect pe noul COVID-19 care a schimbat lumea cu totul si a devenit principalul subiect de discutie in orice domeniu.

Haideti sa vedem cum ne-a schimbat noul COVID-19 viata in lumea online.

Tinand cont de restrictiile impuse de cei din Organizatia Mondiala a Sanatatii in legatura cu calea de transmitere a acestuia si cat traieste pe suprafete sau in aer, marea majoritate a brandurilor a suferit o transformare uluitoare.

Daca pana acum oamenii care accesau magazinele online (indiferent de domeniu) alegeau sa faca de cele mai multe ori plata ramburs acum aceasta majoritate s-a mutat catra plata online. Nu mai zic de cei care aveau doar magazine fizice au fost nevoiti sa isi faca magazine online si sa apeleze la serviciile de Influencer Marketing.

Serviciile de Influencer Marketing au in spate o intreaga strategie. Nu este vorba doar despre alegerea Influencer-ului potrivit pentru un anumit brand ci este vorba si despre imaginea brandului despre clientii care se intorc inapoi pe site, continua sa comande, sa te recomande iar impreuna sa formati o comunitate online.

Clientii continua sa comande, sa te recomande!

Daca lumea este multumita de brandul tau si are incredere in serviciile tale, calea catre succes este mai aproape!

Iata care sunt cele mai importante puncte intr-un plan de Influencer Marketing:

1. Transforma-ti clientii in influenceri

Probabil ca te vei gandi cum poti face acest lucru iar raspunsul este simplu – RECOMPENSEAZA-I. Daca un client iti face o comanda de 100 de lei, spre exemplu, ofera-i la urmatoarea comanda un discount de 100 de lei, cu cat achizitia este mai mare cu atat recompensa va fi mai mare.

2. Fa-te cunoscut

Pune-ti clientii sa posteze despre brandul tau pe retelele de socializare fie folosind un hashtag specific, fie videoclipuri care sa includa parerea, recomandarea lor despre produsele brandului tau.

3. Urmarirea produselor

Monetizarea reprezinta practic rodul muncii voastre si care apare abia dupa ce ai reusit sa alegi Influencer-ul potrivit brandului tau, generand astfel continut, continut care genereaza conversii. Este foarte important ca pe aceste conversii sa le poti urmari. Poti alege fie varianta de cupoane sau link-uri personalizate, urmarind astfel care sunt reactiile oamenilor la propriul tau brand.

Important: Alegeti cu mare atentie Influencerii care sa te reprezinte intrucat un influencer ales bine va aduce un plus valoare brandului tau, insa un influencer ales prost poate face mai mult rau.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net