fbpx
Ecommerce

Preferintele utilizatorilor pentru livrari s-au schimbat. Vezi cum

De-a lungul timpului, preferintele clientilor pentru livrari s-au schimbat considerabil. Asta mai ales pentru ca toti curierii dau intervalul orar pentru livrari intre 9 si 17, iar tu ca business sau ca persoana fizica, esti legat de o anumita locatie unde ai setat livrarea. Sau trebuie sa rogi un coleg sau pe cineva din familie sa preia coletele pentru tine. Stii bine despre ce vorbim si cat de frustranta este aceasta metoda.

Studii recente arata ca prioritatea legata de timpul de livrare s-a schimbat pentru utilizatori, iar acum important este ca ei sa poata sa aleaga un interval orar care le este pe plac pentru a li se livra comenzile facute online.

Chiar daca ar trebui sa astepte o perioada mai indelungata de timp, utilizatorii ar face asta daca fereastra pentru livrare se potriveste cu a lor.

Ce concluzii putem extrage din studii

Analiza a fost facuta pe 152,195 de tranzactii online, unde au fost analizate toate datele care au fost cerute si lasate de cei care au completat optiunile.

Majoritatea cumparatorilor prefera sa primeasca comenzile in ultimele zile lucratoare ale saptamanii mai degraba decat in weekend, cand probabil sunt plecati sau doresc sa aiba totul pregatit pentru intalnirile in familie sau cu prietenii.

Tu ca business owner care lucrezi cu diverse servicii de curierat trebuie sa tragi anumite concluzii din aceste studii si sa inveti sa te adaptezi la nevoile clientilor sau ale posibililor clienti pe care ii poti atrage in acest fel: ascultandu-le nevoile si incercand sa te adaptezi lor.

Poti sa faci chiar tu un formular de feedback in care sa ii intrebi preferintele si asa va fi si mai usor sa te aliniezi dupa doleantele lor, pe cat se poate. Analizeaza datele pe care le primesti si investeste in aceasta parte de research, care iti va aduce multe avantaje de-a lungul timpului. Pentru ca aceste statistici de care ai nevoie se fac atat online, cat si offline.

In al doilea rand, analizeaza mai ales datele care iti vorbesc despre preferintele pe care le au pentru livrari si daca ar fi dispusi sa plateasca o suma in plus de bani pentru servicii cat mai personalizate din acest punct de vedere.

In al treilea rand, ar fi bine sa tii cont si de nevoile lor in ceea ce priveste modul de a face shopping si, daca e nevoie, sa iti schimbi strategia pe care ai abordat-o pana acum, daca mare parte a raspunsurilor se concentreaza pe stiluri diferite fata de cel pe care il ai.

Flexibilitatea este un atribut pe care este neaparat sa il ai in aceste timpuri in care dinamica societatii se poate schimba usor si mai ales neprevazut. Pentru a-ti mentine clientii fideli si mai ales pentru a-i atrage pe altii, e nevoie de research in ceea ce priveste nevoile si disponibilitatea lor atat pentru produsele sau serviciile de care au ei nevoie, cat si pentru partea de livrari si mai ales timpul pe care il au la dispozitie pentru a face cumparaturile si a le primi.

Incepe cu un research si mai apoi tine cont de dorintele audientei tale si vei vedea cum acestia te vor pretui si mai mult! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net