fbpx
Ecommerce

Importanta livrarilor rapide – Cu ce te ajuta? Ce avantaje ai?

In secolul XXI, clientii si nevoile acestora sunt esentiale pentru orice business, indiferent ca afacerea ta se desfasoara in online sau in offline.

Daca clientii sunt multumiti de calitatea produselor si a serviciilor oferite de magazinul tau online cu siguranta se vor intoarce la tine pentru noi comenzi, din simpli clienti se vor transforma in clienti fideli iar dupa ceva timp, vor putea deveni ambasadori ai brandului tau si te vor recomanda prietenilor si cunoscuntilor.

Cel mai important lucru pentru clienti este timpul de livrare al comenzilor. Cu cat livrarile coletelor se vor face intr-un timp cat mai scurt, cu atat acestia vor fi mai multumiti si cu siguranta se vor intoarce la business-ul tau pentru noi comenzi (conversii).

Conform studiilor, clientii sunt dispusi sa astepte o comanda cel mult o saptamana. Daca termenul de livrare pentru o comanda este mai lunga de o saptamana, satisfactia clientilor scade.

Traim in era tehnologiei, iar daca nu punem pe primul loc clientul si nevoile acestuia, este foarte posibil ca un magazin online din aceeasi nisa ca si afacerea noastra sa ne ia clientul.  De ce ?  Pentru acesta a satisfacut nevoile lui : calitatea produselor, timp de livrare scurt.

Tot din acest motiv exista multe magazine online, care se confrunta cu un numar foarte mare de cosuri abandonate (clientul s-a plictisit sa navigheze pe site pentru ca existau pasi destul de greu de urmarit (vezi analiza de magazin online ce te poate ajuta in acest caz)) sau un numar mare de colete neridicate, asta pentru ca timpul de livrare al coletor a fost mare.

Nu trebuie sa uitam nici de parerea sau fidelizarea clientilor. In urma comenzilor plasate de ei, dupa livrare le putem trimite un formular de feedback prin email, compus dintr-un mic chestionar, iar dupa ce au raspuns sa se bucure de discounturi, vouchere, livrare in aceeasi zi sau poate chiar transport gratuit la urmatoarea comanda.

Dropshipping este un nou model de vanzare, prin care magazinul online vinde un produs catre un client final, fara a-l avea si fizic în depozitul sau, prin urmare, fara a raspunde de calitatea produselor, bazandu-se pe un furnizor tert care detine produsuele si care se ocupa de expedieri. Cei cu business dropshipping vor transmite pur si simplu comenzile catre un furnizor care se ocupa de toate stocurile si logistica.  Intr-o astfel de situatie, comenzile vor fi livrate in 24-48 de ore si este important sa fie mentionate clientului.

Tu ce fel de magazin online ai? Trimiti direct coletele sau astepti de la furnizor produsele si apoi trimiti?

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net