fbpx
Business

Ce este brandingul ? Cum te poate ajuta sa iti cresti afacerea ?

Background photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Atunci cand aducem in discutie „brandingul” marea majoritate se gandesc  la sigle, culori si nume insa nu este suficient. Intr-adevar, si acestea fac parte din valoarea unui branding insa acesta inseamna mult mai mult decat ceea ce se vede la prima vedere.

Brandigul pune in lumina personalitatea si calitatile voastre si cu care se diferentiaza brandul vostru de alte branduri din aceeasi nisa.

Altfel spus, brandul te reprezinta, tu esti brandul, angajtii sunt brandul, materialele de marketing si serviciile sunt, de asemenea, brandul.

Pentru a fi siguri ca mesajul brandului vostru este perceput cum trebuie, iti recomand sa iei in calcul colaborarea cu o agentie care te va ajuta sa iti pui in valoare brandului, te va ajuta sa iti creeze o imagine proprie.

Cu ajutorul strategiei de brand vei oferi intregii echipe toate informatiile necesare cu privire la care este  scopul brandului, care sunt valorile și poate chiar o strategie de comunicare. Astfel te vei asigura ca toata lumea din echipa ta a perceput mesajul.

Intotdeauna un branding bun va transmite un mesaj, o poveste cat mai autentica avand ca scop final transmiterea unei emotii catre audienta tinta si astfel vor creste vanzarile.

Un brand care isi construieste povestea apeland la sentimentele clientilor va castiga mereu in fata competitorilor care vorbesc doar despre caracteristici si beneficii.

Un branding bun trebuie sa spuna povestea – din interior in exterior iar fara o strategie de brand clara,  bine definita e aproape imposibil sa stii ce sa le spui clientilor sau cum sa o spui.

Nu trebuie sa uitam nici de retelele socializare care nu trebuiesc neglijate, insa in functie de platforma aleasa calea de adresare va trebui sa fie una specifica care in continuare sa puna in lumina valoarea brandului tau. Spre exemplu, pe LinkedIn calea de adresa va fi un mai formala, mai putin prietenoasa in comparatie cu Twitter sau Facebook.

 

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net