fbpx

Pentru orice business clientii noi sunt deosebit de importanti, insa si mai de baza sunt cei deja existenti. Acestia din urma au cumparat deja de la tine, cunosc businessul si calitatea produselor si tot ce trebuie sa faci pentru a-i tine aproape este sa ii loializezi.

In functie de tipul businessului si bugetul pe care il ai la dispozitie pentru asta, exista diverse metode de loializare care functioneaza.

Iata 4 strategii de lioalizare a clientilor deja existenti care se pot implementa usor si nici nu te costa foarte mult.

Strategii de loializare a clientilor

Da, asa cum spuneam, clientii deja existenti sunt mult mai importanti decat cei noi, deoarece odata ce acestia revin dupa o prim aachizitie poti sa fii sigur ca te vor si recomanda familiei si prietenilor.

1. Incurajeaza-i sa-ti dea feedback

Pentru orice business feedbackul este deosebit de important, mai ales daca vine de la clienti reali. Testimonialele – text, foto sau video – pot sa ii influenteze si pe altii sa faca o anumita achizitie.

Cerandu-le feedback, ii vei face pe clienti sa se simta importanti pe de o parte, iar pe de alta parte vei avea ceea ce se numeste user generated content – atata timp cat ai acordul lor sa il folosesti.

Modalitati prin care sa ceri feedback:

  • pe email: poti sa customizezi informatia in asa fel incat sa ai cat mai multe raspunsuri pozitive;
  • prin SMS daca vrei sa le transmiti cererea de feedback intr-un mod mai personal;
  • prin social media pe paginile retelelor sociale sau prin mesaj privat catre useri.

2. Sarbatori

Fie ca este vorba despre ziua de nastere a clientului, un milestone alaturi de businessul tau sau o sarbatoare aleasa aleatoriu, oricare ocazie poate sa fie cea potrivita pentru a-ti loializa clientii.

De exemplu, poti sa le trimiti un discount sau un produs cadou la o anumita achizitie atat prin email, cat si prin SMS. Depinde mult la care metoda au reactionat mai bine pana in momentul respectiv.

3. Recompenseaza clientii care au cumparat de mai multe ori de la tine

Clientii care se intorc mereu atunci cand au nevoie de un produs pe care tu il comercializezi merita sa fie recompensati o data la ceva vreme. Cel mai bine ar fi sa alegi un numar de comenzi – de exemplu, la fiecare a 4-a comanda sa le oferi:

  • un produs cadou;
  • un discount in bani;
  • transport gratuit.

Poti sa ii anunti despre recompensa pe email sau pe canalele de social media, in functie de unde este mediul in care tii cel mai des legatura cu ei.

4. Refferal

Clientii deja existenti sunt cei mai de ajutor atunci cand vine vorba despre recomandari ”din gura-n gura”, pentru ca au testat cu mainile lor produsele tale și avand experienta la prima mana le este mai usor sa dea vestea despre ele mai departe.

Recompenseaza-i si pentru acest comportament si transmite-le prin email sau social media un cod de discount pe care sa il dea celor interesati de produsele tale dintre cunoscutii lor. Chiar daca este sau nu foarte folosit acel cod, ei se vor simti speciali ca l-au primit si cu mai mult drag vor da vestea despre tine mai departe.

Clientii loiali sunt cei de care trebuie sa ai mare grija si spre care trebuie sa iti personalizezi continutul. Creand o relatie de lunga durata cu acestia iti vei construi in acelasi timp si o durata mai mare de viata a businessului si o mai mare notorietate.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net