fbpx
Blog Business Marketing

TikTok inoveaza publicitatea pentru branduri

In ultima vreme cel putin TikTok incepe sa faca pasi in fata atat spre branduri, cat si spre creatorii de continut.

Ce este de retinut e ca TikTok a devenit in ultimii ani cea mai descarcata retea de social media din toate magazinele sistemelor de operare a telefoanelor si tabletelor din lumea intreaga.

Acesta ar trebui sa fie primul motiv pentru care sa cercetezi sa vezi daca publicul tau tinta este pe platforma si daca raspunsul este unul afirmativ, atunci poti sa incepi sa incluzi si TikTok in strategia ta de comunicare.

Chiar daca nu ti se pare ca ceea ce posteaza userii din tara noastra nu este neaparat relevant sau atractiv, este important sa fii acolo inca de la inceput si sa aduni organic in jurul tau o comunitate.

Retelele sociale sunt despre comunitati si despre ceea ce brandurile pot sa adune in jurul lor si relatiile care se creeaza in acest fel.

Ce este TikTok Pulse

TikTok Pulse este noua posibilitate oferita de catre reteaua sociala spre brandurile care isi doresc sa ruleze reclame pe aceasta.

Mai exact, sunt acele reclame care vor aparea in feed-ul For You pe care ajung userii.

Reprezentantii retelei spun ca noua metoda de advertising va livra reclamele in top 4% videouri de pe platforma.

Acest tip de reclame va crea engagement al userilor versus brand si reclama si vor fi o dovada a sustenabilitatii afacerii.

In aceasta prima perioada de la lansare, TikTok ofera posibilitatea de a livra Pulse in cele mai des intalnite categorii de videouri de pe retea:

  • frumusete;

  • moda;

  • gatit;

  • gaming.

Oferindu-ti posibilitatea de a livra reclama acolo unde iti doresti, TikTok iti da sansa sa ajungi la persoane care sunt cu adevarat interesate de produsele tale, mai ales daca acestea fac parte din categoria in care sunt amplasate.

Vei putea sa masori rezultatele reclamelor la terminarea campaniei si sa iti dai seama daca efortul investit a adus rezultatele dorite.

Inainte de a lansa o campanie pe TikTok trebuie neaparat sa identifici daca publicul tau tinta este acolo. Iar daca da, deja trebuie sa il cunosti si sa stii ce prinde bine pentru acesta avand experienta celorlalte retele sociale si a reclamelor livrate acolo.

Apoi trebuie sa stabilesti un buget pe care iti doresti sa il aloci pentru reclamele de pe TikTok – atat cand vine vorba de productie, cat si de implementare.

Celalalt pas intermediar este cel in care pui in aplicare planul de strategie si mai apoi sa culegi roadele eforturilor.

TikTok este un mediu tot mai primitor atat cu brandurile, cat si cu creatorii de continut si, daca o tine pe acest trend ascendent, sansele sa devina cea mai mare si mai folosita retea sociala din intreaga lume cresc considerabil.

Indiferent de domeniul afacerii tale, daca publicul tau tinta este acolo, trebuie sa fii si tu.

Aceasta prezenta aduce de la sine si noi provocari in ceea ce priveste tipul de continut pe care il creezi si felul in care il livrezi. Pentru ca fiecare retea sociala este diferita, si stilul de comunicare trebuie sa fie unul diferit.

Investeste timp si bani in TikTok si acestia din urma se vor intoarce in timp!

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net