fbpx
Blog Business Marketing

Postari care duc la vanzari pe Instagram

Instagram nu mai este de mult doar o retea sociala pe care postezi poze si cam atat. Aceasta a devenit un instrument de vanzare al brandurilor care si-au facut profil acolo.

Cu toate acestea, exista anumite tipuri de postari pe care le faci pentru cei care te urmaresc pentru a-i transforma si in cumparatori. In functie de statusul pe care acestia il au de-a lungul funnelului de vanzari poti sa imparti tipurile de postari.

Stadii ale cumparatorului de-a lungul procesului

1. Stadiul de awareness

Este acela in care consumatorul intra in contact cu brandul tau si incepe sa il cunoasca. Exista cativa pasi pe care sa ii faci in acest moment.

 • Optimizeaza biografia in asa fel incat celor care o citesc sa le fie usor sa inteleaga ce faci si cum pot sa cumpere de la tine un produs de care sunt interesati. Adauga un link spre website, foloseste-te de reperele de la stories sa prezinti produse si unde sa adaugi linkuri spre o cumparare usoara.
 • Posteaza continut entertaining si educativ, nu doar vanzare. Astfel te vor vedea ca pe un amic ce incearca si sa ii distreze, dar si sa le rezolve o problema. Posteaza poze sau videouri in care sa raspunzi intrebarilor frecvente, in care sa prezinti produse noi, behind the scenes.
 • Adauga hashtags postarilor si storiurilor in asa fel incat sa le fie usor sa gaseasca alt content pe care l-ai postat anterior.
 • Fa parteneriate cu influenceri care sa iti recomande produsele dupa ce le-au testat si astfel vei creste credibilitatea brandului. Ai grija doar sa ii alegi pe cei care se potrivesc valorilor tale.

2. Stadiul in care se gandesc sa cumpere de la tine

Cel de-al doilea stadiu in funnel este cel in care cei care te urmaresc se gandesc sa cumpere de la tine, insa nu sunt 100% convinsi. Iata tipuri de postari pe care sa le faci acum:

 • Ofera-le un sfat de expert si astfel le vei castiga credibilitatea. Dandu-le aceste informatii gratis ei vor fi mult mai deschisi sa cumpere de la tine.
 • Fa un tutorial despre produsul tau si felul in care poate fi folosit si mai ales cum ii poate ajuta pe ei si cum poate sa le imbunatateasca viata.
 • Da-le posibilitatea sa foloseasca produsul tau pentru o perioada de timp pentru a se convinge de toate beneficiile pe care acesta le aduce in viata lor.
 • Creeaza reclame platite prin care sa aduci cat mai multi oameni pe siteul tau si pe care sa ii convingi sa cumpere de la tine.

3. Stadiul de conversie

Adica acela in care decizia de cumparare este luata. Acum trebuie sa ii ajuti sa ajunga usor la produsul care ii intereseaza si sa faci procesul de cumparare si mai usor, poate chiar si fara sa paraseasca platforma.

 • Foloseste-te de shopul Instagram pentru a-i ajuta sa cumpere. Nu tot timpul cand ii faci sa paraseasca platforma pentru siteul tau inseamna ca vor cumpara. Shopul de Instagram iti permite sa dai tag produselor in postari si storyuri.
 • Ofera promotii limitate doar pe Instagram si asa le dai un motiv in plus sa cumpere de aici.
 • Creeaza reclame in care sa le dai o oferta si astfel vor avea inca un motiv sa cumpere de la tine.

4. Stadiul de loialitate

Odata ce au apucat sa cumpere de la tine o data sau de mai multe ori, poti sa treci in stadiul de loialitate cu clientii.

 • Arata-le ca iti pasa de ei spunandu-le cat de importanta a fost achizitia si suportul lor atunci cand ai atins un milestone al businessului.
 • Arata-le tuturor cum le-a imbunatatit viata produsul tau celor care au cumparat de la tine atata timp cat acestia isi dau acordul pentru a impartasi cu restul urmaritorilor poze sau videouri cu ei.
 • Organizeaza un challenge in care sa ii rogi pe cei care au cumparat sa arate cum folosesc produsul tau si aloca un reper de pe Instagram pentru asta.
 • Creeaza reclame de retargeting spre cei care au cumparat de la tine si arata-le produse noi sau complementare celor pe care le au deja si cum acestea le vor face viata mai usoara.

Aceste postari trebuie sa fie intercalate, pentru ca nu toti cei care te urmaresc sunt in acelasi moment in funnel si trebuie sa le vorbesti fiecaruia. 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net