fbpx

In ultimii anu platformele de live shopping au prins tot mai mult teren, iar odata cu pandemia si atentia fiecaruia care scade pe zi ce trece isi gasesc tot mai mult locul in viata oamenilor.

Predictiile spun ca in 2026 platformele de live shopping vor inseamna cea mai mare parte a comertului online. Asa ca poti sa fii preventiv si sa incepi de acum sa o cauti pe cea care se potriveste businessului tau si, de ce nu, sa incerci cat mai multe.

Cele mai cunoscute platforme de live shopping

Din fericire pentru tine ai de unde sa alegi atunci cand vine vorba despre aceste platforme.

1. Facebook Live Shopping

Incepem cu aceasta datorita retele mame, care este cea mai cunoscuta retea de socializare la nivel mondial.

Facebook ofera posibilitatea de a cumpara de pe platforma de cativa ani incoace, dar in 2021 a lansat o functionalitate care le ofera creatorilor de continut posibilitatea de a fi live si de a vinde in acelasi timp.

La fel orice pagina de pe Facebook poate sa faca un live in care sa isi prezinte produsul si sa isi convinga audienta sa il cumpere pe loc.

2. Instagram Live Shopping

Asemeni Facebook si Instagram a lansat platforma sa de live shopping si, mai mult decat atat, iti permite sa salvezi videoul live pentru ca userii sa poata cumpara produsele care apar in acesta chiar si dupa ce live-ul s-a terminat.

3. GoLive

Aceasta este platforma pe care o folosesc branduri cunoscute la nivel global pentru ca, pe langa ca iti ofera posibilitatea sa faci un live streaming si sa vinzi prin intermediul acestuia, poti si sa aduni analytics, sa intelegi comportamentul userilor si sa te folosesti de el atunci cand vine vorba despre vanzari.

4. Bambuster

Este platforma Suedeza care iti permite sa faci live shopping in doua feluri:

  • one to many – adica sa iti arati produsele mai multor persoane in acelasi timp si sa le dai posibilitatea sa le cumpere;
  • one to one – adica live shopping doar intre tine si inca o persoana, asemenea unei sesiuni private.

Cu ajutorul acesteia poti sa alegi un design personalizat in functie de businessul tau si chiar sa imparti ecranul cu cineva care doreste sa intre live cu tine.

5. Amazon Live

Nu se putea ca una dintre cele mai mari platforme de e-commerce sa ramana in urma si astfel iti prezentam Amazon Live Creator App. Atunci cand intri live, toti cei care au aplicatia de mobil – pentru iPhone – vor fi notificati de acest lucru si pot intra sa urmareasca videoul in care prezinti produsele tale.

Cele mai importante featureuri pe care le are sunt:

  • scoate in fata produse;
  • promotii live;
  • chat cu cei care urmaresc;
  • analitics.

6. Livescale

Livescale este o alta platforma care ofera solutii de live shopping brandurilor din lumea-ntreaga. Un beneficiu pe care il aduce este ca userii pot sa cumpere direct din video si sa faca check out fara sa paraseasca experienta de shopping si video live.

Featureurile pe care le ofera sunt:

  • cumparaturi direct in video;
  • customizarea videoului pentru branduri;
  • moderarea chatului;
  • analitics in timp real.

Pentru a fi in trend cu brandurile din afara iti recomandam sa incepi sa testezi platforme de live shopping si sa duci experienta userilor la un alt nivel.

Mai mult decat atat, este o solutie perfecta si pentru influenceri sa duca toate colaborarile cu brandurile la un alt nivel si sa mai aiba o sursa in plus de profit.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net