fbpx
Blog SEO

Feature nou pentru Performance Max Campaign

Intr-un articol trecut spuneam despre noul mod de a crea si livra reclame pe Google si acum acesta vine atat in ajutorul afacerilor mici, la inceput de drum, cat si a celor care sunt deja established si au bugete nelimitate.

Acest nou feature cu care vine platforma ii va ajuta pe oamenii de comunicare sa ajunga la useri care nu le sunt inca clienti si la care ajung pentru prima data.

Campaniile create cu ajutorul Performance Max nu se bazeaza pe metodele traditionale care folosesc cuvinte cheie, audiente sau placements pentru a ajunge la cei targhetati, ci mai degraba lasa algoritmii sa aleaga cui sa arate reclama respectiva.

Ce aduce nou acest feature?

Acest nou feature se concentreaza pe customer aquisition goals, adica felul in care ii faci pe cei la care ajungi sa iti devina clienti si cum sa definesti acest scop.

Cand vorbim despre clienti noi, ai mai multe variante din care sa alegi pentru a ajunge la acestia si a-i converti in cumparatori:

  • customer match list – adica cei carora le livrezi comenzile sa corespunda anumitor criterii precum numar de telefon, oras, tara si cod postal. Google are deja aceste informatii despre fiecare dintre noi si nu ii este greu sa le matchuiasca si sa livreze reclama cui trebuie.

  • conversion tags – pixelii Google functioneaza mai bine decat oricand si acum poti exclude din audiente oamenii la care nu doresti sa ajungi.

  • metoda de autodetectare – aceasta metoda ii va detecta pe cei care sunt cei mai susceptibili in a-ti deveni clienti mai degraba decat cei care nu.

Acest lucru inseamna ca Google poate sa ia toate datele pe care le-a primit de la useri de-a lungul anilor si sa stabileasca cine a mai fost clientul unui business si cine nu si ii va targheta pe cei din urma cu reclame.

Acesta insa nu va scapa un business de cautarile folosind cuvinte cheie negative, insa Google a anuntat ca lucreaza la un feature care sa le ignore.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/lNEhZDE0rCg” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Ca si orice alt tip de campanie Performance Max, Google recomanda advertiserilor sa astepte o perioada de 4 pana la 6 saptamani pentru a vedea rezultate relevante ale acestor campanii. Pana si algoritmii au nevoie de o perioada de invatare.

Pe langa acest nou tip de campanii, vei primi si noi tipuri de insights care sa se potriveasca scopurilor pe care le ai:

  • asset audience – care iti vor arata cum un anumit text sau vizual se potriveste cu asteptarile unei anumite categorii de useri la care ai ajuns. Nu se stie inca cum vor arata, insa acestea iti vor spune cum rezoneaza oamenii cu ce vad, mai degraba de cat de aproape iti sunt sa devina clienti.

  • diagnostic – acestea iti vor spune care reclame functioneaza mai bine si care mai putin bine.

Mai mult decat atat, campaniile de tip Performance Max vor lua locul celor de tip Smart shopping si local campaigns, care isi au sfarsitul chiar zilele acestea.

Astfel, va exista si un nou instrument – one click upgrade – care va permite ca Performance Max sa tina minte ce a mers bine sau mai putin bine din celelalte campanii si, atunci cand creeaza audiente pentru reclamele advertiserilor.

Fie ca ne place sau nu, Performance Max este noul tip de reclame pe Google si va trebui sa ne obisnuim cu el.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net