fbpx
Blog

Despre TikTok si de ce sa intelegi aceasta retea

TikTok este un fenomen care a prins tot mai mult teren in ultimii ani si foarte multa lume se intreba la inceput de ce.

Raspunsul este ca videourile de scurta durata si provocarile de acolo au atras atat de multe persoane si au ajutat reteaua sa devina un nou trend.

Dintre toate retelele sociale – Clubhouse, Houseparty, Twitter Spaces – care au avut o ascensiune in timpul pandemiei, singura care a rezistat cu adevarat si a si crescut este TikTok.

Aceasta ar trebui sa primeasca mai multa atentie si la noi, pentru ca publicul sau nu sunt doar copii, ci si adulti care cauta entertainment in alte locuri decat Facebook si Instagram.

De ce sa fii pe TikTok daca profilul businessului iti permite

La fel ca si cu orice alta retea sociala – trebuie sa ai un anumit profil de business ca sa postezi acolo fara sa cazi in penibil. Iata insa de ce sa fii pe TikTok dupa ce ai analizat targetul tau si ai aflat ca petrec timp acolo.

1. Crestere

TikTok a avut o crestere organica, de la 500 de milioane de useri activi lunar in 2019 la peste 1 bilion de useri lunar.

Acest lucru iti da posibilitatea de a ajunge mereu la alti oameni noi care isi fac cont pe platforma atata timp cat continutul este unul de interes pentru ei.

2. Influencer marketing

Tot mai multi influenceri ajung pe TikTok si isi gasesc si acolo nisa lor. Tocmai de aceea este din nou o buna oportunitate de colaborare intr-un stil nou, care sa se potriveasca atat platformei, cat si influencerului.

3. Implicare

Participarea la competitiile incepute pe platforma in scopuri caritabile sau de awareness pot sa creasca vizibilitatea buinessului si sa ii dea o noua valenta avand in vedere implicarea de care acesta da dovada.

Oamenii si mai ales tinerii din ziua de azi sunt mult mai atenti la probleme care tin de activism – fie ca vorbim despre mediu sau drepturile omului. Astfel poti sa ii cuceresti usor daca dai dovada de implicare in subiecte care sunt sensibile pentru ei.

Acestea sunt doar trei motive majore pentru care businessul tau sa fie pe TikTok.

Insa cel mai usor poti sa afli facand un research in functie de profilul businessului si mai ales al targetului la care iti doresti sa ajungi.

Cei care au investit pana acum in TikTok au avut un revenue la care nu se asteptau la inceput, iar acest lucru i-a facut sa isi imparta diferit bugetele pentru perioada urmatoare si sa puna mai mult accent pe aceasta retea sociala.

Chiar daca la inceput pare de copii, este deosebit de important sa gasesti oamenii care sa te urmareasca datorita informatiilor de calitate pe care le oferi. Astfel vei fi o gura de aer proaspat in acea lume.

Multi utilizatori din Romania urmaresc creatori de continut din afara deoarece aceia au invatat cum sa livreze informatia in asa fel incat sa fie si distractiva, dar si informativa in acelasi timp.

De aceea este important sa ii urmaresti pe cei care ti se par inspirationali, sa vezi cum fac ei sa atraga public si sa te inspiri. Nu sa copiezi, ci sa te inspiri si sa adaptezi tehnici la afacerea ta si mesajele pe care doresti sa le transmiti.

TikTok nu este o retea sociala de ignorat.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net