fbpx
Blog Business Marketing

Cum te ajuta transportul sa vinzi

Rata de abandon a cosurilor din magazinele online depinde de foarte multi factori pe care trebuie sa ii identifici de-a lungul timpului: unii tin de functionalitatile siteului, de produse si cum sunt ele descrise sau chiar si de metodele de transport.

Acesta este subiectul articolului de azi: cum te poate ajuta transportul sa scazi rata de abandon a cosurilor din magazinul online si sa vinzi cat mai mult.

Principii de livrare

Transparenta

Atunci cand vine vorba despre costurile de livrare este cel mai bine sa le mentii la un pret competitiv si sa nu aiba fluctuatii dese. Cel putin nu o data pe luna sau o data la doua luni sa scazi sau sa urci pretul. Daca aceasta situatie nu poate fi evitata, atunci fii atent sa faci vizibil pretul real pe parcursul procesului de cumparare, pentru ca cel din spatele monitorului sa nu se trezeasca cu diverse costuri ascunse si astfel sa lase produsele in cos si sa se indrepte spre concurenta.

Disponibilitate

Raspunde oricaror intrebari legate de comanda unei persoane cat de repede poti – mai ales in timpul orelor de program. Acest lucru este important deoarece un customer service facut ca la carte poate sa iti aduca multe puncte de castig in relatia cu cumparatorii.

Durabilitatea

Produsele pe care le livrezi – daca nu sunt consumabile – trebuie sa treaca testul timpului, dar si pe al transportului in acelasi timp. De aceea trebuie sa acorzi o mare atentie felului in care impachetezi coletele pentru ca obiectele – posibil – casabile dinauntru sa ajunga in siguranta la destinatie.

Beneficiile pe care le ai

1. Reduci abandonul cosurilor

Unul dintre cele mai mari beneficii pe care un transport ca la carte ti-l aduce este reducerea abandonului cosurilor. Daca livrarea dureaza prea mult sau costurile acesteia sunt vizibile doar in ultimul pas al procesului de cumparare, clientul va renunta la produs. Fiind transparent, vei evita aceste neplaceri.

2. Cresti valoarea cosului

Daca setezi o valoare peste care costul transportului este gratuit, 90% dintre persoane vor dori sa mai achizitioneze ceva de pe site pentru a ajunge la acel prag si pentru a beneficia de gratuitate.

3. Cresti satisfactia clientului

Atunci cand alegi un partener de transport care se tine de cuvant si livreaza in timpul promis. Astfel vei putea sa le dai si tu clientilot un estimat, iar daca si compania de curierat se tine de cuvant, destinatarii finali vor fi fericiti si se vor intoarce sa mai cumpere de la tine.

Un alt punct pe care trebuie sa il iei in considerare este si ce metoda de plata le oferi clientilor: majoritatea aleg sa plateasca online – mai ales pe timp de pandemie – si tu ar trebui sa tii cont de acest aspect. Sunt insa unii care nu au un cont in banca sau nu au acces imediat la internet banking si lor trebuie sa le oferi varianta de plata ramburs. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.

Cum sa oferi transport gratuit

Pe piata exista mai multe companii de transport care au preturi destul de apropiate, asadar acest criteriu este sau nu de luat in seama.

De ce trebuie sa tii cont in schimb este sa formezi o relatie cu o companie de curierat care, dupa o perioada de test in care va obisnuiti unul cu celalalt, veti putea face si intelegeri si iti va putea oferi si discounturi in asa fel incat sa fie profitabil pentru tine sa lucrezi alaturi de ei.

Costul transportului poti si sa il incluzi in cel al produselor. Nu in asa fel incat sa fie o foarte mare diferenta, dar atat incat sa fii tu confortabil in momentul in care oferi transport gratuit. Insa schimbarile de preturi din acest considerent nu trebuie sa fie rapide, ci facute in timp pentru ca cei care cumpara des de la tine sa observe cu greu diferenta.

Transportul in conditii de siguranta si avantajele pe care acesta le aduce businessului tau le-ai citit mai sus. Acum urmeaza sa pui in practica ce ai invatat si sa ne spui in comentarii, peste cateva luni, cum te-au ajutat sfaturile noastre.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net