fbpx
Blog SEO

Cum sa cresti traficul pe site fara SEO

Desigur, SEO este un pilon important atunci cand vine vorba despre traficul pe site-uri, insa sunt si alte metode prin care sa faci asta si sa nu fie legate de acesta.

Algoritmii se schimba zi de zi si luna de luna atat pe retelele sociale cat si in SEO, incat nu te poti baza niciodata pe o singura sursa de trafic.

Despre cum poti sa cresti cu ajutorul SEO am scris deja un articol, iar azi iti vom spune cum poti sa generezi trafic pe site lasand SEO la o parte; adica ce alte tactici poti sa abordezi pentru a aduce utilizatori pe site si a-i converti in clienti.

Totusi, in strategia ta de comunicare trebuie sa isi aiba locul atat tehnicile de mai jos, cat si SEO si PR pentru a avea parte de rezultate bune.

Strategii de top pentru a aduce trafic pe site fara SEO

1. Content marketing

Despre content marketing vorbim constant pentru ca acesta te ajuta sa creezi legaturi cu cei care ajung atat pe website-ul tau, cat si pe profilele de pe retelele sociale pe care esti prezent.

Content marketingul include: blog posts, guest blog posts, episoade de podcast, video-uri pe YouTube, infografice, continutul text, foto si video de pe retelele sociale. Nu te limita doar la cateva tipuri de content marketing, ci testeaza sa vezi ce prinde mai bine la public si apoi insista cu acel tip de continut.

2. Reclame platite

Reclamele platite sunt cel mai usor mod de a ajunge la audienta dorita. Creeaza inainte de a le da drumul un buyer persona si apoi gandeste-te la cum poti sa ajungi la el. Majoritatea persoanelor care au acces la internet au si profil pe cel putin o retea sociala, asa ca poti ajunge la ei foarte usor daca le cunosti comportamentul.

In functie de profilul business-ului tau poti sa alegi sa rulezi reclame pe diverse retele sociale, in functie de unde anume este publicul tau tinta: Facebook, TikTok, Tinder sau multe altele.

3. Strategii pentru social media

Oamenilor le place sa petreaca timp dand scroll pe retelele sociale, asa ca este cea mai buna metoda de a ajunge la ei este prin intermediul acestora.

Un sfat important insa este sa nu incerci sa le vinzi din prima: apropie-te de ei, incepe conversatii cu sens, fa-i sa te priveasca precum un expert in domeniu si apoi vor avea incredere sa achizitioneze de la tine.

Arata-le latura umana a business-ului, tips and tricks si cum pot sa se foloseasca la maximum de produsele tale si ii vei transforma din utilizatori in clienti, pentru ca acesta este scopul final al oricarui business.

Iata cateva lucruri pe care le poti face in social media:

  • da join grupurilor care sunt in domeniul produselor tale;
  • share-uieste acolo articole si alte idei interesante despre domeniu;
  • publica si noutati despre produsele tale;
  • fa giveaways;
  • comenteaza atunci cand observi ca lumea iti foloseste produsele.

4. Strategii de link building

Link building-ul te poate ajuta de minune atunci cand vine vorba de a ajunge la un public mult mai larg prin intermediul unor publicatii care sa adauge un link spre site-ul tau in articolele postate.

Cum poti dezvolta strategii de link building:

  • interactioneaza cu audienta si incurajeaza-i sa dea share link-ului tau si cine stie la cine ajunge;
  • lucreaza cu oameni de PR care vor sti unde sa directioneze link-urile tale;
  • scrie guest posturi.

5. Interactioneaza cu alte bloguri

Guest postingul este una dintre cele mai folosite metode atunci cand vrei sa atragi trafic pe site-ul tau. Mergi spre cei care sunt in acelasi domeniu cu tine sau care au tangente cu el si roaga-i sa afiseze un link de-al tau intr-un articol pe care urmeaza sa il posteze si are legatura cu produsele pe care le comercializezi. Ai mare grija la acest detaliu care va face diferenta atunci cand va veni vorba de credibilitate – atat a ta cat si a celui care posteaza articolul.

Cauta acei bloggeri si acele publicatii care permit celor din afara sa publice guest posts pe site-ul lor si astfel poti sa iti pui chiar tu in lumina produsele si ideile pentru a castiga puncte de credibilitate.

Aceste tehnici te vor ajuta sa aduci un nou suflu brand-ului tau pe langa eforturile pe care le depui cu SEO.

Tu ai apelat la vreuna dintre ele pana acum? Ne-ar face mare placere sa aflam ce a functionat pentru tine.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net