fbpx
Blog

4 beneficii ale traficului platit

Bugetul este un element sensibil al oricarui business si tocmai de aceea trebuie sa ai mare grija la cum il imparti. Cel mai important este insa sa nu uiti de beneficiile pe care traficul platit ti le aduce si sa le pui si pe acestea pe lista atunci cand faci impartirea bugetului anual sau trimestrial, in functie de bucataria interna.

Beneficii ale traficului platit

In articolul de azi iti spunem 4 beneficii pe care traficul platit ti le aduce si cum poti sa te ajuti de acestea. Odata ce oferi traficului platit atentia pe care o merita vei descoperi si altele.

1. Viteza

Viteza cu care poti sa ajungi la publicul tinta este una mult mai rapida fata de SEO de exemplu. Ai putea spune ca acum comparam mere cu pere si acest lucru nu este neadevarat.

Insa in timp ce investitia in SEO este de foarte lunga durata si rezultatele se vad abia dupa cateva luni, cu ajutorul traficului platit – adica a reclamelor – poti sa vezi efectele chiar incepand din a doua zi.

Mai mult decat atat, poti sa testezi usor vizualuri diferite si texte diferite ca in orice alta campanie de tip A/B si sa vezi ce prinde mai bine la publicul tau.

Ambele insa sunt importante pentru orice business, asa ca trebuie sa fie luate in considerare.

2. Analitice

Toate retelele de socializare au o parte de analytics pe care te poti baza atunci cand urmaresti succesul unei campanii si la fel si motoarele de cautare pe care alegi sa creezi campanii.

Traficul organic este important, insa mult mai greu de cuantificat. De aceea cel platit este mult mai relevant pentru afacerea ta.

3. Optimizare la maximum

Cu ajutorul traficului platit poti sa ajungi la o audienta pe care o stabilesti pana la cel mai mic detaliu. Iar acest lucru este important mai ales dupa ce studiezi partea de analytics si iti dai seama unde si daca ai gresit cate ceva.

Schimbarile de la o campanie la alta nu trebuie sa fie majore, pentru ca daca se ajunge la aceasta strategie nu vei mai sti care anume si-a facut efectul cel mai bine.

Optimizeaza putin cate putin fiecare campanie si, pe langa ca vei vedea rezultate, vei si invata din aceasta.

4. Targhetarea

Pe langa elementele campaniei – vizualuri, texte, placements – poti sa faci si targhetari care sa te ajute sa ajungi exact la audienta pe care o ai in minte si in plan.

Inainte sa faci aceasta targhetare trebuie sa faci un profil pentru avatarul tau ideal si sa pornesti la drum cu acesta. Mai apoi, in functie de rezultatele pe care le au atat campaniile platite, cat si SEO si traficul organic, acesta poate sa se schimbe si sa adaptezi caracteristicile in functie de date si de nevoi.

Intrebarile cheie din cele care tin de avatar, deoarece sunt deosebit de importante pentru algoritmi, sunt urmatoarele:

  • unde traieste si lucreaza?
  • care sunt interesele sale?
  • este casatorit?
  • cati bani castiga?
  • ce produse cumpara din online?

Cu fiecare campanie de paid trafic pe care o setezi algoritmii vor invata care sunt nevoile tale si la ce anume reactioneaza cel mai bine targetul tau si reclamele vor fi tot mai bine targhetate.

Investeste in traficul platit si iti vei multumi atat pe termen scurt, mediu si lung deopotriva!

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net