fbpx
Blog

3 metode prin care sa devii mai vizibil pe Instagram

Indiferent ca planuiesti sa deschizi un business sau il ai deja de mai mult sau mai putin timp, a fi vizibil pe Instagram e un lucru important daca targetul tau este acolo si vrei sa ajungi la cat mai multi dintre ei.

Uneori impresia este ca ajunge sa postezi de cateva ori pe saptamana sau pe zi + stories si engagement in comentarii si DM si gata, ti-ai incheiat munca de social media manager atunci cand vine vorba despre aceasta retea de socializare.

Lucrurile nu sunt insa atat de simple precum par si, pe masura ce algoritmii se schimba, trebuie sa fii la curent cu toate aceste modificari pentru a ramane relevant.

In articolul de azi iti vom spune cum poti sa faci asta acum, iar pe masura ce observam schimbari la feature-uri sau algoritmi, vom reveni cu vesti in articole viitoare.

3 metode de a deveni vizibil pe Instagram

Acestea sunt cele mai la indemana si pentru care sa actionezi repede pe lungul drum de a iesi in fata.

Metodele de cautare de pe Instagram sunt diferite decat cele de pe alte retele sociale sau motoare de cautare, asa ca trebuie sa tii cont de asta.

1. Instagram recommendations

Cea mai buna metoda pentru useri de a gasi profile noi – atat personale, cat si business – este pagina de explore. Pentru a aparea acolo cu pagina ta de brand trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri:

 • sa folosesti termeni din search care sa faca profilul tau sa apara in cautarile din explore;
 • sa creezi continutul in functie de ce cauta lumea pe nisa ta;
 • sa ai content care sa atraga engagement – se stie ca postarile care au parte de comments, shares si saves sunt cele care sunt scoase in fata cel mai des.

Ca sa ajungi la aceste rezultate, iata ce sfaturi sa urmezi:

 • nu folosi simboluri sau cifre in loc de litere;
 • nu folosi semne de punctuatie in mijlocul cuvantului;
 • foloseste termeni cheie care descriu business-ul tau;
 • include locatia in postari si in bio;
 • asigura-te ca ai ales un nume al profilului care sa fie usor de retinut si scris.

2. Instagram hashtags

O alta metoda de cautare pe Instagram este cu ajutorul hashtagurilor, mai ales ca rezultatele generate de acestea sunt mult mai accurate decat cele care tin de cautarea cu ajutorul cuvintelor.

Pentru a creste in cautarile cu ajutorul hashtagurilor este necesar sa tii cont de urmatoarele:

 • include hashtagurile in postare, nu in comment;
 • adauga hashtaguri mai nisate, chiar daca nu au cifre atat de mari, pentru ca cei interesati de ele vor cauta in acest mod foarte specific;
 • daca doresti sa creezi un hashtag pentru brand-ul tau, fa research inainte daca nu cumva sunt si altii care il folosesc cu alte scopuri.

3. Instagram location

A adauga locatia atat la postarile tale, cat si in descrierea din bio poate sa te ajute atunci cand lumea da search in tab-ul de explore. Ce poti tu sa faci ca sa profiti de acest feature pe care Instagram il ofera:

 • include locatia in care se afla magazinul tau sa unde targhetezi anumite produse sau campanii atat in postari cat si in stories si reels;
 • sa tii cont de faptul ca Instagram afiseaza postarile si story-urile in functie de proximitatea locatiei afisate.

Tipurile de search de pe Instagram difera fata de restul retelelor sociale si trebuie sa profiti de acesta la maximum pentru un boost de vizibilitate! 

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net