fbpx
Blog Business

10 idei creative pentru Instagram Stories

Instagram castiga tot mai mult teren si businessurile folosesc platforma pentru a explica mai bine despre ce este afacerea, cine este in spatele ei si cum folosesc produsele tale cei care le-au cumparat deja.

In articolul de azi iti spunem 10 feluri in care te poti folosi de Instagram Stories pentru a crea engagement si a te apropia de audienta care te urmareste.

Idei creative pentru Instagram Stories

Pune-le in aplicare pe cele care se potrivesc tipului tau de business, iar daca ai si altele, nu ezita sa le scrii in comentarii.

1. Arata echipa

Oricine te urmareste pentru produsele pe care le comercializezi isi doreste sa stie cine este in spatele businessului. Astfel ii vei da acestuia o imagine umana si ei vor sti cu cine comunica pe social media sau cine pune cap la cap produsul de la 0 la rezultatul final.

Astfel ei se vor simti mai apropiati de tine si vor cumpara cu mai mare drag.

2. Arata procesul

Oamenii vor sa vada conditiile in care se produc cele care ajung in casele lor si mai ales procesul prin care acestea ajung de la un material la forma finala. Astfel vor castiga incredere in ceea ce primesc si vor intelege atat dificultatile cu care te intalnesti, cat si partile usoare.

Transparenta este mereu bine venita in orice business.

3. Polls

Roaga-i pe cei care te urmaresc sa raspunda la un poll si sa aleaga produsul favorit dintre doua optiuni. Aceasta metoda este buna atunci cand vrei sa testezi piata, dar si cand vrei sa creezi engagement.

4. Da share storyurilor lor

Incurajeaza-i pe cei care au cumparat de la tine sa posteze storyuri cu modul in care folosesc produsele tale. Mai apoi, pentru a-ti arata gratitudinea fata de acestia, da share acestor storyuri atata timp cat profilul lor este public si ai acordul acestora.

Astfel vei vedea noi metode de a folosi produsul tau si ii vor influenta si pe altii sa faca la fel.

5. Creeaza un guide

Un feature care nu este folosit de multe businessuri de la noi este cel de Guides. Aici poti sa adaugi mai multe produse de-ale tale in functie de tematica si sa incurajezi lumea sa le cumpere cu o anumita ocazie sau sa le arati cum se pot folosi de ele.

6. Pune intrebari

O alta metoda buna de engagement este stickerul de ”Question” pe care il gasesti in Instagram Stories.

Acolo poti sa pui o intrebare legata de business, de produse sau de domeniul in care activezi. Poate fi o metoda usoara de a afla curiozitatile celor care te urmaresc pentru a putea mai apoi sa creezi continut care sa raspunda acestora.

7. Raspunde intrebarilor printr-un video

Ia intrebarile de la punctul de mai sus si, in loc sa scrii mult text intr-un story, mai bine filmeaza-te. Aceasta este o modalitate mult mai naturala de a te exprima si de a transmite emotiile tale celor care te urmaresc.

Videoul prinde tot mai mult avant, fie ca vorbim de formatul pentru storyuri sau cel pentru news feed.

8. Da drumul unui quiz

Alege o zi a saptamanii in care sa creezi un quiz referitor la businessul tau. Nu pune intrebari extraordinar de grele si da mai multe variante de raspuns din care urmaritorii sa aleaga. Astfel ei vor avea ocazia sa cunoasca detalii despre afacerea ta pe care nu le stiau pana atunci.

Bonus, la sfarsitul acestuia poti sa le oferi si un cod de discount celor care si-au luat din timp sa raspunda la intrebari.

9. Pune produsele in context

Arata-le urmaritorilor cum pot sa se foloseasca de produsele tale in contextul vietii lor de zi cu zi. Asaza-le in mediul in care iti imaginezi tu ca pot fi folosite si inspira-i sa faca la fel. Apoi mergi la punctul 4 din acest articol si incurajeaza-i sa arate tuturor cum le folosesc ei.

10. Participa la challenges

Uneori poti sa gasesti pe Instagram challenges care tin de o cauza anume sau pe care poti chiar tu sa le incepi.

Indiferent de modul de pornire, participa si tu la acestea impreuna cu membri echipei si arata-ti suportul fata de cei care le-au pornit sau pentru cei care le-ai pornit chiar tu.

Bonus

11. Fă un concurs

Oamenilor le place sa participe la concursuri si sa castige ceva gratis, asadar este momentul sa incepi sa fii creativ si sa organizezi concursuri in stories. Celor cu like, share si subscribe le-a cam trecut vremea, asa ca incearca metode de engagement care sa se potriveasca valorilor brandului tau si sa ii faca si pe urmaritorii tai sa fie cat mai creativi. 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net