fbpx

 16% dintre afaceri au mai multe sanse de succes daca realizeaza un business plan.

Toate business-urile de inceput mai ales pentru cei care nu mai au nici o afacere in spate sunt destul de greu de dezvoltat, multa birocratie, multa bataie de cap in construirea echipei, construirea unei imagini si publicitatea noului brand. Pentru a nu avea obstacole de genul acesta este foarte important sa luati in calcul realizarea unui plan de afaceri.

Ce este un business plan ? 

Business Planul este instrumentul care ofera informatii cu privire la starea in care se afla noua afacerea, cum arata mediul in care evolueaza si face o predictie cu privire la viitor. Documentele care trec drept business planuri au tot felul de forme si dimensiuni si adreseaza o multime de posibile nevoi.

Cel mai important business plan este cel pe care il faci pentru tine, pentru a descoperi si cuantifica punctele forte si punctele slabe ale afacerii, pentru a estima resursele suplimentare de care este nevoie, pentru a identifica corect punctele de inflexiune in business.

Asadar, de ce sa nu va alocati un pic de timp pentru realizarea unui business plan care va va usura munca?

Sa analizam cele 6 motive pentru care ar trebui sa scrieti un plan de afaceri.

1. Confirma ideea afacerii tale

Inainte de toate, analizeaza foarte bine piata in care vrei sa te dezvolti. Este foarte posibil sa descoperi pe parcursul cercetarii tale ca ideea ta initiala nu se potriveste si ca nu vei avea succesul dorit, asa ca va trebui sa te reorientezi. Nu te descuraja! Cu cat intelegi mai mult despre industria in care vrei sa intri, cu atat probabilitatea de succes va fi mai mare.

2. Rata de succes

Inainte de toate trebuie sa identificati nevoile din piata, cu ce va puteti diferentia de afacerile din aceeasi nisa in care doriti sa activati. Deciziile comerciale drastice pe care le veti lua inca de la inceput va vor asigura drumul catre succes.

3. Finantare si investitii

Pentru a putea incepe si dezvolta o afacere este necesar un capital financiar. Desi ar fi minunat, nici o banca nu va aproba vreun credit doar pentru il solicitati, aceasta are nevoie de mult mai multe informatii pana a ajunge sa aprobe creditul. Vor sa stie in primul rand la ce veti folosi banii, cum ii veti folosi si in cat timp ii veti putea rambursa.

4. Angajeaza oamenii potriviti

După ce v-ati finalizat planul de afaceri si aveti o ziune clara asupra strategiilor, obiectivelor si nevoilor financiare, pot exista etape pe care trebuie sa le îndepliniti si care necesita abilitati pe care nu le aveti deocamdata. Va trebui sa angajati oameni potriviti iar impreuna sa formati o echipa.

5. Comunica nevoile afacerii tale

Trebuie sa va intelegeti foarte bine afacerea, mai exact tot ceea ce face aceasta atat pe termen scurt cat si pe termenul lung, astfel incat sa descoperiti care sunt nevoile afacerii.

6. Vinde-ti serviciile

Un plan de afaceri care detaliaza etapele pe care le puteti demonstra ca le-ati intalnit deja, poate fi folosit pentru a arata potentialilor cumparatori cum ati generat succes pe piata.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net